22 září 2012

Malovaná roláda

Rozpis hmoty na malování:
  • 30 g másla
  • 30 g cukru moučky
  • 1 bílek
  • 40 g hladké mouky
  • červená potravinářská barva
Piškotové těsto:
  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky
Tvarový krém:
  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 200 ml šlehačky
  • cukr podle chuti
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • čerstvé nebo kompotované ovoce
Postup:
Na pečící papír z rubové strany si nakreslíme vzor a připravíme si hmotu na malování.
Šleháme hodně změklé máslo s cukrem pokud nevznikne hladká hmota, přidáme bílek, kapku barvy a opět dobře vyšleháme. Nakonec vmícháme mouku a vložíme do cukrářského sáčku s tenkou trubičkou. Pokud je potřeba, vložíme sáček do chladničky - měla jsem hmotu správně tuhou, tak jsem ihned obkreslovala předkreslený vzor na lícovou stranu pečícího papíru položeného na plechu. Po nakreslení vložíme cca na hodinu do chladničky. Dobu chlazení je možné urychlit vložením do mrazáku.
Ušleháme bílky dotuha, postupně vešleháme cukr a žloutky, nakonec vmícháme přesátou mouku. Po vyjmutí zchazeného plechu zalijeme vzor těstem a urovnáme. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C cca 10 minut.
Na krém si ušleháme šlehačku, vmícháme ušlehaný tvaroh s cukrem a nakonec vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu.
Vychlazenou roládu potřeme krémem, poklademe ovocem a opatrně stočíme. Vložíme do chladničky ztuhnout.
Inspirace: Adriana blog - upraveno



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...