22 září 2012

Pruhovaná roláda

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 - 2 lžíce kakaa
Náplň:
  • 250 ml šlehačky ( nejlépe 30%)
  • 1 Mascarpone
  • cca 3 lžíce cukru moučky
  • želatinový ztužovač za studena
Postup:
Bílky vyšleháme dotuha, postupně vešleháme cukr, žloutky a polohrubou mouku. Polovinu těsta dáme do cukrářského sáčku, do druhé poloviny vmícháme přesáté kakao a vložíme do druhého sáčku. Na plech s pečícím papírem děláme šikmo pruhy střídavě ze světlého a tmavého těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 - 180°C cca 10 minut. Roládu nesmíme vysušit. Na náplň ušleháme šlehačku, ve druhé míse šleháme mascarpone s cukrem. Po vyšlehání smícháme dohromady. Přidáme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu. Promíchanou náplň natřeme na piškot, srolujeme a dáme do chladničky vychladit.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání