Rozpis:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 - 2 lžíce kakaa
Náplň:
- 250 ml šlehačky ( nejlépe 30%)
- 1 Mascarpone
- cca 3 lžíce cukru moučky
- želatinový ztužovač za studena
Postup:
Bílky vyšleháme dotuha, postupně vešleháme cukr, žloutky a polohrubou mouku. Polovinu těsta dáme do cukrářského sáčku, do druhé poloviny vmícháme přesáté kakao a vložíme do druhého sáčku. Na plech s pečícím papírem děláme šikmo pruhy střídavě ze světlého a tmavého těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 - 180°C cca 10 minut. Roládu nesmíme vysušit. Na náplň ušleháme šlehačku, ve druhé míse šleháme mascarpone s cukrem. Po vyšlehání smícháme dohromady. Přidáme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu. Promíchanou náplň natřeme na piškot, srolujeme a dáme do chladničky vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat