Rozpis piškot:
- 6 vajec
- 180 g cukru krupice
- 240 g polohrubé mouky
- 3 lžíce vlažné vody
- 3 lžíce oleje
- 1 rovná lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Želatinový krém:
- 1kg vypeckovaných višní
- 500 ml vody
- 3 višňové galaretky
- 150 g cukru moučky
- 500 g tvarohu ve vaničce
- 400 g zakysané smetany
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
Postup:
Bílky se solí ušleháme dotuha, přisypeme cukr a šleháme dokud se nerozpustí. Postupně zašleháme žloutky, vodu a olej. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč (42 x 33 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Po upečení necháme piškot vychladnout na mřížce a vložíme zpět do čistého pekáče.
Višně cca 2 minuty povaříme a slijeme šťávu. Do šťávy přidáme vodu, zahřejeme a podle návodu na sáčku vmícháme galaretky. Tuto směs nalijeme do višní a dobře promícháme. Necháme mírně ztuhnout. Mezi tím si smícháme tvaroh, zakysanku a cukr. Obě směsi (ovocnou i tvarohovou) smícháme a nalijeme na piškot v pekáči. Necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout. Nakonec ušleháme smetanu se ztužovači a potřeme želatinový povrch.
Žádné komentáře:
Okomentovat