14 června 2012

Barevná roláda

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 120 g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukru krupice
  • 1 rovná lžička prášku do pečiva
  • 2 rovné lžičky kakaa
  • špetka soli
Náplň:
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml zakysané smetany
  • 80 - 100 g moučkového cukru
  • 1 želatinový z
    tužovač
  • 300 g jahod
Postup:
Vyšleháme vejce s cukry a špetkou soli do husté pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Dvě třetiny těsta naneseme pomocí stěrky na plech s pečícím papírem. Těsto nanášíme v pruzích tak, aby mezi nimi vznikly mezery. Do zbylého těsta opatrně vmícháme prosáté kakao a tímto těstem vyplníme mezery na plechu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 - 190°C.
Upečený plát ihned vyklopíme na papír pocukrovaný moučkovým cukrem. Pečící papír, na kterém se pekl, odstraníme a plát přikryjeme vlhkou utěrkou.
Na náplň smícháme zakysanku s moučkovým cukrem. Ušleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do zakysanky. Želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu vmícháme do náplně. Po důkladném promíchání natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot. Poklademe pokrájenými jahodami a vložíme na 10 minut do chladničky ztuhnout. Potom plát svineme do rolády a necháme nejlépe přes noc vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání