Rozpis:
- 5 vajec
- 120 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru krupice
- 1 rovná lžička prášku do pečiva
- 2 rovné lžičky kakaa
- špetka soli
Náplň:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml zakysané smetany
- 80 - 100 g moučkového cukru
- 1 želatinový z
tužovač
- 300 g jahod
Postup:
Vyšleháme vejce s cukry a špetkou soli do husté pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Dvě třetiny těsta naneseme pomocí stěrky na plech s pečícím papírem. Těsto nanášíme v pruzích tak, aby mezi nimi vznikly mezery. Do zbylého těsta opatrně vmícháme prosáté kakao a tímto těstem vyplníme mezery na plechu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 - 190°C.
Upečený plát ihned vyklopíme na papír pocukrovaný moučkovým cukrem. Pečící papír, na kterém se pekl, odstraníme a plát přikryjeme vlhkou utěrkou.
Na náplň smícháme zakysanku s moučkovým cukrem. Ušleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do zakysanky. Želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu vmícháme do náplně. Po důkladném promíchání natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot. Poklademe pokrájenými jahodami a vložíme na 10 minut do chladničky ztuhnout. Potom plát svineme do rolády a necháme nejlépe přes noc vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat