26 června 2012

Slaný koláč dvou chutí

Rozpis:
  • 500 g listového těsta
Náplň 1:
  • 100 g libové slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g pórku
  • 100 g strouhaného sýra
  • 60 g červené papriky
  • česneková pažitka, grilovací koření
  • 2 vejce
Náplň 2:
  • 1 konzerva tuňáka (140 g masa)
  • 150 g pórku
  • 100 g strouhaného sýra
  • 100 g barevné papriky
  • sůl, pepř
  • 2 vejce
Postup:
Slaninu opečeme na oleji, přidáme drobně pokrájený pórek a chvíli restujeme. Do vychladlého vmícháme pokrájenou papriku, česnekovou pažitku ( můžeme nahradit česnekem), sýr, vejce, okořeníme.
Tuňáka scedíme, vymačkáme šťávu a vložíme do misky. Vmícháme pokrájený pórek a papriku, strouhaný sýr, vejce, osolíme a opepříme.
Listové těsto rozválíme, polovinu plátu potřeme první a druhou polovinu druhou náplní.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 - 200°C.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání