Rozpis:
- 150 g polohrubé mouky
- 30 g másla
- 80 g cukru
- 2 vejce (velká)
- 50 ml mléka
- 1/3 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 250 g josty
Poleva:
- 100 g bílé čokolády
- 30 g másla
- 150 g zakysané smetany
Postup:
Žloutky ušleháme s máslem a cukrem, přidáme další ingredience, nakonec vmícháme dotuha ušlehané bílky se špetkou soli. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové nebo koláčové formy o průměru 26 cm. Poklademe opranou a okapanou jostou bez stopek a "bubáků". Pečeme v troubě vyhřáté na cca 170°C. Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a vmícháme do zakysanky. Po vychladnutí koláč potřeme polevou. Necháme v chladničce ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat