Rozpis:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 70 g cukru
- 50 g oleje
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 1 lžička soli
Náplň:
- povidlová, maková, nutela, ...
- vejce na potření
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme v pekárně nebo ručně těsto. Zkynuté těsto rozdělíme na 16 dílů. Uděláme kuličky a z nich vyválíme na pomoučněném válu tenký oválek. Asi polovinu oválku rozřežeme na proužky - vytvoříme chobotničku. Dáme náplň a překryjeme těstem, které dobře přitlačíme, aby náplň nevytekla . Koláček srolujeme, vložíme na plech a necháme cca 30 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme 20 - 30 minut.
Inspirace: Varecha.sk
Žádné komentáře:
Okomentovat