04 června 2012

Krtkův dort


Rozpis:
  • 320 g hladké mouky
  • 180 g cukru
  • 4 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 150 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
Krém:
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 400 ml zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml mléka
  • 1 a půl vanilkového pudinku
  • 6 lžic cukru
  • 100 g čokolády na vaření
  • 4 banány
Postup:
Nejprve si uvaříme z mléka, pudinků a cukru hustý pudink na krém. Než pudink vychladne, upečeme korpus. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně zašleháme olej a mléko. Do ušlehaného prosijeme mouku s kakaem a práškem do pečiva, promícháme a vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 28 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 30 minut.
Vychladlý korpus vydlabeme, mírně potřeme stracciatellovým krémem, poklademe banány podélně rozpůlenými a navršíme zbytek krému. Nakonec posypeme rozdrobenou vydlabanou buchtou.
Stracciatellový krém:
V míse ušleháme tvaroh se zakysankou a vanilkovým cukrem. Po částech vešleháme studený pudink a nastrouhanou čokoládu. Šlehačku ušleháme dohusta a vmícháme do krému.
Z tohoto množství se může dělat také dort na plech. Pokud budeme dort dělat do menší formy, upravíme si množství surovin.
Inspirace: Dortománie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání