Rozpis:
- 80 ml mléka
- 4 vejce
- 5 lžic krupice
- 30 g másla
- 200 g špenátu
- 2 velké stroužky česneku
- 150 g strouhané Goudy
- sůl, pepř
Postup:
Do misky nasypeme krupici, zalijeme teplým mlékem, ve kterém jsme rozehřáli máslo a necháme 20 minut stát. Pokud použijeme špenát čerstvý, omytý povaříme cca 3 minuty a necháme okapat na cedníku. Zchladlý vymačkáme rukou a nakrájíme na proužky. Použila jsem domácí mražený špenát, samozřejmě po rozmrznutí. Myslím, že můžeme použít i kupovaný, ale nemletý.
Do misky s odleželou krupicí zamícháme špenát, lisovaný česnek, žloutky, opepříme a osolíme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a cca 25 minut zapečeme. Potom posypeme strouhaným sýrem a necháme sýr zezlátnout. Po upečení vyklopíme z formy. Je možné podáva teplé i studené.
Inspirace: Varecha.sk
Žádné komentáře:
Okomentovat