Rozpis:
- 4 vejce
- 100g cukru krupice
- 150 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- máslo na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání
Náplň:
- 300 g másla
- 25 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 120 - 150 g cukru moučky
- 10 g kakaa
- čokoládová poleva
Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme sníh z bílků a mouku prosátou s kakaem a práškem do pečiva. Zlehka smícháme a těsto vložíme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 40 minut.
Ze 100 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Uvařenou hladkou kaši necháme vychladnout. Zbytek změklého másla ušleháme s cukrem a kakaem a přišleháme vychladlou kaši. Část krému si dáme stranou na zdobení. Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty a promažeme krémem. Dort vložíme do chladničky ztuhnout. Polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme krémem.
Žádné komentáře:
Okomentovat