Rozpis:
- 600 g hladké mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 1 vejce
- 1 kostka droždí
- lžička cukru (na kvásek)
- 1 vrchovatá lžička soli
- 2 lžičky oregana
Dále potřebujeme:
- kečup, koření na pizzu
- anglická slanina nebo šunkový salám
- vejce na potření
- strouhaný sýr nebo semínka na posypání
Postup:
Z droždí, cukru a trošky mléka zaděláme kvásek. Mouku smícháme se solí a kořením. Přidáme olej, vejce, zkynutý kvásek, mléko a zaděláme hladké těsto. Dáme nakynout, potom těsto rozdělíme na 6 dílů. Z každého dílu uděláme bochánek a necháme opět cca 10 minut nakynout. Bochánky rozválíme do kruhu a rozřežeme na 6 výsečí. Potřeme kečupem, posypeme pizza kořením, dáme plátek slaniny nebo salámu a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem nebo oblíbenými semínky. Po krátkém nakynutí pečeme v troubě vyhřáté na 170°C dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat