Rozpis:
- 4 vepřové kotlety
- 4 velké cibule
- 100 g strouhaného sýra
- sůl
- 200 g majonézy
- 1 lžička kari
- 2 lžičky grilovacího koření
- 3 lžičky kremžské hořčice
Postup:
Z majonézy, koření a hořčice si uděláme marinádu, do které vložíme naklepané a osolené kotlety. Marinujeme v chladničce, nejlépe do druhého dne. Tři cibule nakrájíme na měsíčky a rozložíme na dno pekáčku. Narovnáme marinované kotlety a potřeme na povrchu zbytkem marinády. Nakrájíme zbylou cibuli a posypeme povrch kotlet. Pekáček zakryjeme vrchním dílem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 50 minut. Maso posypeme strouhaným sýrem a dopečeme odkryté dalších 20 minut.
Inspirace: Ajina kuchřka.
Žádné komentáře:
Okomentovat