04 března 2012

Špenátové knedlíčky

Rozpis:
  • 150g špenátového protlaku
  • 30 g slaniny
  • 1 vejce
  • 1/2 malé cibule
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • pepř, sůl
  • 1 lžíce hladké mouky (necelá)
  • strouhanka
Postup:
Rozmrazený špenátový protlak chvilku povaříme - zbavíme ho co nejvíce vody a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobounké kostičky, orestujeme a přendáme ke špenátu. Na omastku ze slaniny osmahneme drobně nakrájenou cibuli a také vložíme ke špenátu. Dále přidáme česnek, mouku, vejce, pepř, sůl a podle potřeby strouhanku. Ze špenátové hmoty tvoříme knedlíčky, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Vařené knedlíčky vkládáme do hotové polévky. Doporučuji vařit zvlášť ve vodě, polévka by se vařením knedlíčků zakalila.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání