Rozpis:
- 150g špenátového protlaku
- 30 g slaniny
- 1 vejce
- 1/2 malé cibule
- 1 - 2 stroužky česneku
- pepř, sůl
- 1 lžíce hladké mouky (necelá)
- strouhanka
Postup:
Rozmrazený špenátový protlak chvilku povaříme - zbavíme ho co nejvíce vody a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobounké kostičky, orestujeme a přendáme ke špenátu. Na omastku ze slaniny osmahneme drobně nakrájenou cibuli a také vložíme ke špenátu. Dále přidáme česnek, mouku, vejce, pepř, sůl a podle potřeby strouhanku. Ze špenátové hmoty tvoříme knedlíčky, vložíme do vroucí vody a uvaříme. Vařené knedlíčky vkládáme do hotové polévky. Doporučuji vařit zvlášť ve vodě, polévka by se vařením knedlíčků zakalila.
Žádné komentáře:
Okomentovat