Rozpis:
- 400 g hovězího předního s kostí
- 1 - 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g kořenové zeleniny
- kousek květáku
- nať libečku
- petrželová nať
- 3 nová koření
- několik zrníček pepře
- sůl
Postup:
Hovězí maso opereme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme cibuli, stroužky česneku, nové koření, pepř, sůl, kousek libečku. Vaříme na mírném ohni zvolna do změknutí masa (můžeme také vařit v papiňáku). Zeleninu nakrájíme a vaříme zvlášť. Vývar přecedíme, přidáme povařenou zeleninu i s vodou ve které se vařila, nasekanou petrželku a dochutíme. Na talíře vložíme špenátové knedlíčky a zalijeme hovězí polévkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat