04 března 2012

Hovězí polévka se špenátovými knedlíčky

Rozpis:
  • 400 g hovězího předního s kostí
  • 1 - 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g kořenové zeleniny
  • kousek květáku
  • nať libečku
  • petrželová nať
  • 3 nová koření
  • několik zrníček pepře
  • sůl
Postup:
Hovězí maso opereme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme cibuli, stroužky česneku, nové koření, pepř, sůl, kousek libečku. Vaříme na mírném ohni zvolna do změknutí masa (můžeme také vařit v papiňáku). Zeleninu nakrájíme a vaříme zvlášť. Vývar přecedíme, přidáme povařenou zeleninu i s vodou ve které se vařila, nasekanou petrželku a dochutíme. Na talíře vložíme špenátové knedlíčky a zalijeme hovězí polévkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání