17 března 2012

Protýkané vepřové maso

Rozpis:

  • 800 g vepřové plece nebo kýty
  • 2 nožičky tenké klobásy nebo párku
  • 1 mrkev
  • 1 - 2 sterilované okurky
  • sůl, pepř, nové koření
  • 50 g másla
  • mouka na zahuštění
  • sojová omáčka
Postup:
Na protýkání použijeme váleček vepřové plece nebo kýty. Do masa uděláme tenkým nožem zářezy a do nich vložíme špalíčky mrkve, tenkou klobásu a okurky. Maso opečeme na másle, přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme několik kuliček nového koření, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme a uložíme na teplém místě. Omáčku zahustíme lžící hladké mouky rozšlehané ve vodě, 5 - 10 minut povaříme a dochutíme.
Podáváme s tarhoňou, rýží, knedlíky,....

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání