- 800 g vepřové plece nebo kýty
- 2 nožičky tenké klobásy nebo párku
- 1 mrkev
- 1 - 2 sterilované okurky
- sůl, pepř, nové koření
- 50 g másla
- mouka na zahuštění
- sojová omáčka
Postup:
Na protýkání použijeme váleček vepřové plece nebo kýty. Do masa uděláme tenkým nožem zářezy a do nich vložíme špalíčky mrkve, tenkou klobásu a okurky. Maso opečeme na másle, přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme několik kuliček nového koření, podlijeme horkou vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme a uložíme na teplém místě. Omáčku zahustíme lžící hladké mouky rozšlehané ve vodě, 5 - 10 minut povaříme a dochutíme.
Podáváme s tarhoňou, rýží, knedlíky,....
Žádné komentáře:
Okomentovat