Rozpis:
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžičky soli
- 1 hera
- 2 žloutky
- 100 g uzeného sýra
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 100 ml vlažného mléka
- 1 bílek
- 30 - 50 g strouhaného sýra
Postup:
Uděláme kvásek z droždí, mléka, cukru a necháme ho nakynout. Na vále zpracujeme mouku, heru, sůl, žloutky, jemně strouhaný sýr a zkynutý kvásek. Hladké těsto necháme 10 minut odležet a rozdělíme na 8 bochánků. Z každého vyválíme kruh 1 - 1,5 mm silný a rozdělíme na 16 výsečí. Dílky srolujeme od širší strany směrem ke špičce. Srolované lasturky dáváme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem se špetkou soli a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 10 - 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Inspirace: Mňamoty ( Danielkine syrové slimáky).
Žádné komentáře:
Okomentovat