26 listopadu 2011

Pařížské srdce

Rozpis:
  • 4 vejce
  • 160 g cukru
  • 140 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce vlažné vody
  • špetka soli
Postup:
Pařížskou šlehačku si připravíme podle receptu v odkazu a necháme vychladit v ledničce - nejlépe do druhého dne.
Ušleháme dotuha bílky se špetkou soli, přidáme cukr a šleháme, až se cukr rozpustí. Postupně přidáme po jednom žloutky, vodu, olej a nakonec ručně vmícháme mouku přesátou s kakaem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy ( já jsem pekla ve formě srdce). Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Upečený korpus po mírném zchladnutí dáme na mřížku a necháme vychladnout.
Ušleháme vychlazenou pařížskou šlehačku a smetanu ke šlehání se ztužovačem. Korpus rozkrojíme v polovině a promažeme pařížskou šlehačkou. Část pařížského krému si vložíme do sáčku s ozdobnou trubičkou a zbytkem pomažeme boky a povrch dortu. Dort zdobíme pařížským krémem, šlehačkou a podle fantazie ještě dozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...