26 listopadu 2011

Řezy z jahodového protlaku

Rozpis piškot:
  • 6 vajec
  • 180 g cukru krupice
  • 240 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce vlažné vody
Náplň:
  • 400 g tvarohu ve vaničce
  • 500 g zakysané smetany
  • 100 - 150 g cukru moučky
  • 1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena
Želé :
  • 800 g sladkého jahodového protlaku
  • 2 jahodové galaretky
  • 500 ml vody
Postup:
Ušleháme dotuha bílky, přidáme cukr a šleháme než se rozpustí. Potom přidáváme žloutky (po jednom), vodu, olej, a nakonec vmícháme mouku. Vlijeme na potřený a vysypaný plech. Upečeme v troubě vyhřáté na 190°C.
Na krém smícháme tvaroh ve vaničce se zakysanou smetanou (dávám z Lidlu - je hustší). Podle chuti osladíme a vmícháme 1,5 balíčku želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na obalu. Krém rozetřeme na zcela vychladlý piškot a necháme cca 2 hodiny v ledničce ztuhnout.
Ohřejeme vodu k bodu varu a vypneme plotýnku. Vsypeme 2 sáčky jahodové galaretky a mícháme do úplného rozpuštění galaretky. Necháme vychladit až začne mírně želírovat. To je jediná chyba galaretky, že to trvá dlouho. Oslazený jahodový protlak (samozřejmě v této době jsem měla rozmražený, ale lze to dělat i z čerstvého) smícháme s galaretkovým želé. Potřeme povrch řezů, uhladíme a necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání