Rozpis:
- 600 g květáku
- 300 g mletého masa
- 100 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 150 g zakysané smetany
- 4 vejce
- 2 cibule
- sůl, pepř, olej
- máslo na vymazání zapékací misky
Postup:
Květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vychladlý a okapaný rozebereme na malé růžičky. Ze 2 vajec, hladké mouky, špetky soli a mléka uděláme těstíčko. Kousky květáku do těstíčka namáčíme a osmažíme zprudka na oleji. Nakrájenou cibuli orestujeme na cca dvou lžících oleje, přidáme mleté maso ( směs vepřové a hovězí ), dále restujeme, až se maso opeče. Do vychladlé směsi vmícháme 1 vejce, osolíme a opepříme. Osmažený květák vložíme na dno vymazané zapékací misky, dáme masovou směs a opět květák. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejcem, solí, pepřem a nalijeme na povrch. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 30 - 40 minut.
Inspirace: internet.
Žádné komentáře:
Okomentovat