- 3 vejce
- 110 g cukru krupice
- 110 g polohrubé mouky
Krém:
- 300 g oslazených jahod
- 6 plátků želatiny
- 6 lžic vody
- 200 ml šlehačky
Postup:
Ušleháme vejce s cukrem a vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme při teplotě 180 - 190°C (nepřesušit). Piškot necháme vychladnout, nakrájíme si obdélníky 25 x 17 cm a 25 x 8 cm. Tunel jsem dělala ve formě na srnčí hřbet. Pokud máme jinou formu, je třeba velikost obdélníků změnit. Formu vyložíme potravinářskou folií, vložíme velký piškotový pruh a urovnáme. Uděláme si krém. Želatinu si připravíme podle návodu na sáčku. Já jsem použila mražené rozmačkané sladké jahody, ale je možné dělat krém z čerstvých. Do rozpuštěné želatiny si dáme cca 3 lžíce jahod, zamícháme a potom teprve vmícháme do zbytku jahod. Vmícháme ušlehanou šlehačku. Krémem naplníme formu s piškotem a přiklopíme úzkým proužkem. Zabalíme do folie a necháme ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat