25 října 2011

Hovězí plátky s Moravankou

Rozpis:
  • 800 g hovězího zadního
  • 2 - 3 cibule
  • sklenička Moravanky
  • sůl. pepř, kmín,
  • olej, masox
  • hladká mouka
Postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme naklepané, osolené, opepřené plátky hovězího masa a restujeme, pokud maso nepustí šťávu. Přidáme kmín, masox a zalijeme vodou. Maso dusíme za občasného zamíchání a dolití vody - maso musí být pořád potopené. Měkké plátky masa vyjmeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a cca 5 minut povaříme. Maso vrátíme do omáčky, přidáme pokrájenou Moravanku bez nálevu a chvilku provaříme. Já jsem použila domácí zeleninovou směs, která je částečně pokrájená. Omáčku dochutíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání