Rozpis:
1. piškot:
- 4 vejce
- 100 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
2. piškot:
- stejné ingredience
- 2 lžíce kakaa
Krém:
- 550 g zakysané smetany
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 100 g bílého jogurtu
- 100 g cukru
- 2 jahodové Galaretky
- 300 ml vody
- jahodový džem
- šlehačka
Postup:
Z celých vejec a cukru šleháme hustou hmotu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec olej. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme při teplotě 190°C. Druhý piškot uděláme stejně, pouze přimícháme do mouky kakao. První upečený piškot vložíme do nastavitelného rámečku nebo jej můžeme upéct na hlubokém plechu.
Vodu vlijeme do kastrolu a když se začne vařit, vypneme plotýnku, vsypeme galaretku a mícháme do úplného rozpuštění. Potom necháme vychladnout, pro rychlejší chladnutí můžeme kastrol chladit ve studené vodě. Na krém ušleháme všechny ingredience a vmícháme vlažnou galaretku. Piškot potřeme jahodovým džemem, nalijeme krém a navrch položíme 2. kakaový piškut. Krém je tekutý, ale nemusíme se obávat, ztuhne dobře. Necháme v chladnu, nejlépe do druhého dne ztuhnout. Potom krájíme řezy nebo vykrajujeme tvary a zdobíme šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat