Rozpis:
- 7 bílků
- 200 g cukru krupice
- 100 g mletých ořechů
- 70 g polohrubé mouky
- špetka soli
Náplň:
- 250 ml šlehačky
- 250 g svařeného salka
- ztužovač šlehačky
- čokoládová poleva
Postup:
Ušleháme bílky s cukrem a špetkou soli do
husta, vmícháme mouku s mletými ořechy. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a při teplotě cca 190°C upečeme. Srolujeme za tepla a necháme vychladnout.
husta, vmícháme mouku s mletými ořechy. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a při teplotě cca 190°C upečeme. Srolujeme za tepla a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a krátce vešleháme salko. Vychladlou roládu potřeme krémem a opět srolujeme. Dáme ztuhnout do ledničky a po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat