16 října 2011

Bílková roláda s karamelovým krémem


Rozpis:
  • 7 bílků
  • 200 g cukru krupice
  • 100 g mletých ořechů
  • 70 g polohrubé mouky
  • špetka soli
Náplň:
  • 250 ml šlehačky
  • 250 g svařeného salka
  • ztužovač šlehačky
  • čokoládová poleva
Postup:
Ušleháme bílky s cukrem a špetkou soli do 
husta, vmícháme mouku s mletými ořechy. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a při teplotě cca 190°C upečeme. Srolujeme za tepla a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku se ztužovačem a krátce vešleháme salko. Vychladlou roládu potřeme krémem a opět srolujeme. Dáme ztuhnout do ledničky a po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání