Rozpis:
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 250 g hery
- 2 žloutky
- citronová kůra
Krém:
- 750 ml mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 5 lžic cukru
- 250 g másla
- rum
- ovoce
- Dortové želé
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které vložíme do chladničky. Vychlazené rozvalujeme na pláty cca 3 mm silné a z nich vykrajujeme formičkou o průměru 6 cm kolečka. Vkládáme do formiček a propíchneme vidličkou, aby se košíčky nedeformovaly bublinou. Formičky stačí vymazat poprvé a potom už nemusíme. Pečeme při teplotě 170°C.
Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, sebereme škraloup a postupně vešleháme do másla o stejné teplotě. Dochutíme rumem.
Sáčkem s trubičkou naplníme vychladlé košíčky krémem. Navrch dáme čerstvé nebo kompotované ovoce. Vychlazené košíčky namáčíme do želatiny (např. Dortové želé Dr. Oetker) připravené podle návodu na sáčku, aby ovoce neoschlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat