23 září 2011

Kapučíno srdíčka

Rozpis:
  • 400 g hladké mouky

  • 100 g cukru moučky
  • 280 g Stely
  • 40 g čokoládového kapučína
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
Krém:
  • 250 ml mléka
  • 1 pudinkový prášek
  • 150 g svařeného salka
  • 100 g másla
Čokoládová poleva

Postup:
Zadělané těsto necháme v chladničce odležet. Vyválíme plát cca 3 mm silný a vykrajujeme srdíčka. Pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 190°C.
Na krém si svaříme mléko s pudinkovým práškem. Vychladlý pudink vešleháme do změklého másla, přidáme salko a našleháme. Vychladlá srdíčka plníme krémem, necháme v chladničce ztuhnout, polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Salko svaříme 1 hodinu ve vodní lázni v papiňáku. Po vychladnutí konzervu otevřeme. Zbytek svařeného salka přendáme do plastové krabičky a uchováme v chladničce pro další použití.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání