Rozpis:
- 400 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- 280 g Stely
- 40 g čokoládového kapučína
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
Krém:
- 250 ml mléka
- 1 pudinkový prášek
- 150 g svařeného salka
- 100 g másla
Čokoládová poleva
Postup:
Zadělané těsto necháme v chladničce odležet. Vyválíme plát cca 3 mm silný a vykrajujeme srdíčka. Pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 190°C.
Na krém si svaříme mléko s pudinkovým práškem. Vychladlý pudink vešleháme do změklého másla, přidáme salko a našleháme. Vychladlá srdíčka plníme krémem, necháme v chladničce ztuhnout, polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Salko svaříme 1 hodinu ve vodní lázni v papiňáku. Po vychladnutí konzervu otevřeme. Zbytek svařeného salka přendáme do plastové krabičky a uchováme v chladničce pro další použití.
Žádné komentáře:
Okomentovat