Rozpis:
- 250 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 50 g cukru krupice
- 250 ml vlažného mléka
- 1/2 kostky droždí
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- z 1/2 citronu kůra
- olej na vymazání plechu
- hrušky
- skořice
Drobenka:
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 100 g másla
Postup:
Nejprve si uděláme drobenku. Smícháme všechny ingredience a hotovou drobenku vložíme do ledničky ztuhnout.Do mísy vsypeme mouky a promícháme se solí. Uděláme důlek, nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme asi třetinou mléka. Po nakynutí kvásku přidáme vejce, olej, kůru, zbytek mléka a vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě nakynout. Zkynuté těsto rozprostřeme na plech vymazaný olejem, potřeme také okraje a necháme cca 15 minut nakynout. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme je na měsíčky, kterými poklademe těsto. Můžeme posypat skořicí nebo dát skořici do drobenky. Posypeme drobenkou a pečeme v troubě vytřáté na cca 180°C po dobu 25 - 35 minut. Upečený koláč bude mít zlatavé okraje.
Žádné komentáře:
Okomentovat