Rozpis:
- 350 g pšeničné mouky chlebové
- 150 g žitné mouky
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce oleje
- 80 - 100 g osmažené cibule
- 320 ml vlažné vody
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z droždí, cukru a trošky vlažné vody. Do mísy nasypeme mouky, přidáme ocet, sůl, kmín (dávám mletý), olej, zkynutý kvásek a zbytek vody. Vypracujeme těsto a nakonec zapracujeme cibuli osmahnutou dozlatova. Necháme dobře cca hodinu vykynout. Z těsta uděláme šišku a vložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme dalších 15 - 20 minut nakynout. Před vložením do trouby chléb potřeme slanou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 210 - 220 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 170°C a pečeme dále asi 30 minut. Po vytažení z trouby chleba opět potřeme vodou.
Žádné komentáře:
Okomentovat