17 září 2011

Dračí tlamy

Rozpis:
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 4 plátky šunky
  • 4 feferonky nebo plátky papriky
  • 200 g nivy
  • bílý pepř, sůl
  • olej, lžíce másla
  • 4 olivy s paprikou

Postup:
Maso naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek papriky a přehneme, aby kousek šunky a paprika vyčnívaly ven. Spíchneme kovovými jehlami nebo párátky. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme každý plátek z obou stran. Po opečení podlijeme a dusíme cca 15 minut. Měkké maso posypeme strouhanou nivou, opět zakryjeme pokličkou a necháme sýr roztavit. Maso vyndáme, přisypeme do pánve zbytek nivy, přidáme lžíci másla, necháme rozpustit sýr a můžeme podávat. Z půlek oliv uděláme drakům oči.
Příloha: pečené brambory, krokety, hranolky nebo rýže.
Inspirace: Maminčiny recepty

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání