27 srpna 2011

Švestková povidla z trouby



Rozpis:
  • 5 kg švestek
Postup:
Omyté, okapané švestky vypeckujeme a umeleme na masovém mlýnku. Rozemleté švestky přendáme na dva pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po rozpečení přepneme troubu na teplotu cca 100°C a za občasného promíchání necháme povidla vypékat do požadované hustoty. Horké přendáme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem nahoru. Pokud se víčko nepřichytí, zavařujeme 20 minut při 80°C. Povidla můžeme dát do skleniček vychladlá a zavařit. Do povidel nedávám cukr ani žádné koření, dochucuji je až při použití.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...