Rozpis piškot:
- 5 vajec
- 200 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- 5 lžic vody
- 5 lžic oleje
- 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
- 1 l ostružin
- 300 ml vody
- 3 vanilkové pudinky
- 5 - 8 lžic cukru
Krém:
- 2 tvarohy ve vaničce
- 400 ml zakysané smetany
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr cca 5 lžic
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přišleháme vodu. Nakonec vmícháme mouku a olej. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Ostružiny vsypeme do kastrolu, přidáme cukr podle chuti, zalijeme polovinou vody a malou chvilku povaříme. Pudinkové prášky rozmícháme v druhé polovině vody, nalijeme do ostružin a povaříme. Ovocný pudink ihned natřeme na vychladlý piškot, urovnáme a mírně pocukrujeme, aby se nevytvořil škraloup. Smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a podle chuti osladíme. Vmícháme ušlehanou šlehačku a nakonec želatinový ztužovač podle návodu na sáčku. Krém natřeme na vychladlou pudinkovou náplň, postrouháme čokoládou a dozdobíme např. ostružinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat