24 srpna 2011

Ostružinové řezy

Rozpis piškot:
  • 5 vajec
  • 200 g cukru krupice

  • 200 g polohrubé mouky
  • 5 lžic vody
  • 5 lžic oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
  • 1 l ostružin
  • 300 ml vody
  • 3 vanilkové pudinky
  • 5 - 8 lžic cukru
Krém:
  • 2 tvarohy ve vaničce
  • 400 ml zakysané smetany
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr cca 5 lžic
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přišleháme vodu. Nakonec vmícháme mouku a olej. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Ostružiny vsypeme do kastrolu, přidáme cukr podle chuti, zalijeme polovinou vody a malou chvilku povaříme. Pudinkové prášky rozmícháme v druhé polovině vody, nalijeme do ostružin a povaříme. Ovocný pudink ihned natřeme na vychladlý piškot, urovnáme a mírně pocukrujeme, aby se nevytvořil škraloup. Smícháme tvarohy, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a podle chuti osladíme. Vmícháme ušlehanou šlehačku a nakonec želatinový ztužovač podle návodu na sáčku. Krém natřeme na vychladlou pudinkovou náplň, postrouháme čokoládou a dozdobíme např. ostružinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání