23 srpna 2011

Kečup

Rozpis:
  • 2 kg rajčat
  • 125 ml octa
  • 250 g cibule
  • 250 g jablek
  • 1 lžíce soli
  • 170 - 200 g cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 3 feferony
Postup:
Dobře vyzrálá rajčata omyjeme, necháme okapat, nakrájíme a vložíme do kastrolu. Přidáme pokrájená jablka zbavená jadřinců a pokrájenou oloupanou cibuli. Zalijeme octem a rozvaříme za občasného míchání. Snažíme se co nejvíce vyvařit šťávu. Rozvařené ingredience rozmixujeme a přepasírujeme přes hustý plastový cedník. Přepasírovanou směs vložíme do vymytého kastrolu a povaříme do požadované hustoty. Přidáme sůl, cukr a koření. Ještě chvíli povaříme, nalijeme do skleniček a uzavřeme víčky. Plníme horké do skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme nebo zavařujeme při teplotě 80°C cca 15 minut. Pokud chceme kečup jemný, vynecháme feferonky.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání