- 2 kg rajčat
- 125 ml octa
- 250 g cibule
- 250 g jablek
- 1 lžíce soli
- 170 - 200 g cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 3 feferony
Postup:
Dobře vyzrálá rajčata omyjeme, necháme okapat, nakrájíme a vložíme do kastrolu. Přidáme pokrájená jablka zbavená jadřinců a pokrájenou oloupanou cibuli. Zalijeme octem a rozvaříme za občasného míchání. Snažíme se co nejvíce vyvařit šťávu. Rozvařené ingredience rozmixujeme a přepasírujeme přes hustý plastový cedník. Přepasírovanou směs vložíme do vymytého kastrolu a povaříme do požadované hustoty. Přidáme sůl, cukr a koření. Ještě chvíli povaříme, nalijeme do skleniček a uzavřeme víčky. Plníme horké do skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme nebo zavařujeme při teplotě 80°C cca 15 minut. Pokud chceme kečup jemný, vynecháme feferonky.
Žádné komentáře:
Okomentovat