- 4 plátky hovězího masa
- 2 cibule
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- sušené houby
- sůl, pepř, mletý kmín
- hladká mouka
Postup:
Hovězí maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi s horkým sádlem plátky opečeme z obou stran a vložíme do papiňáku. Po osmahnutí masa na pánvi ještě orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. V papiňáku zalijeme plátky horkou vodou. Přidáme mletý kmín a houby (2 - 3 lžíce), které nadrtíme na prášek v elektrickém sekáčku. Když se vše začne vařit, papiňák uzavřeme a vaříme 30 - 45 minut. Měkké plátky s omáčkou přendáme zpět na pánev, omáčku necháme zredukovat do požadované hustoty. V případě potřeby dochutíme a podáváme.
Příloha: těstoviny, rýže, houskový knedlík.
Žádné komentáře:
Okomentovat