16 dubna 2011

Velikonoční nádivka


Rozpis:
  • 6 rohlíků
  • 500 - 600 g uzeného masa
  • 6 žloutků
  • 6 bílků
  • 2 hrsti posekaných kopřiv
  • 250 ml mléka
  • sůl, muškátový oříšek, pepř
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, ve kterém rozšleháme žloutky a necháme chvíli nasáknout. Přidáme uzené maso nakrájené na kostky, posekané kopřivy, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků. Nádivku vložíme do formy nebo pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Urovnáme povrch a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C.
Příloha: různě upravené brambory nebo bramborový salát  zde

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání