Rozpis:
- 400 g polohrubé mouky
- 100 ml oleje
- 2 žloutky
- 60 g cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 30 g droždí
- 200 ml vlažného mléka
- citrónová kůra
- sůl
- vejce na potírání
Postup:
Z části vlažného mléka, vanilkového cukru a droždí uděláme kvásek. Smícháme mouku, cukr, sůl, citronovou kůru, olej, žloutky, zkynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Vypracujeme těsto a necháme dobře vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme slabé válečky a z nich děláme různé tvary. Vložíme na plech s pečícím papírem a necháme na teplém místě cca 10 minut nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat mákem nebo semínky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 - 190°C. Jidáše se servírují s tekutým medem.
Žádné komentáře:
Okomentovat