16 dubna 2011

Jidáše


Rozpis:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 2 žloutky
  • 60 g cukru
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 30 g droždí
  • 200 ml vlažného mléka
  • citrónová kůra
  • sůl
  • vejce na potírání
Postup:
Z části vlažného mléka, vanilkového cukru a droždí uděláme kvásek. Smícháme mouku, cukr, sůl, citronovou kůru, olej, žloutky, zkynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Vypracujeme těsto a necháme dobře vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme slabé válečky a z nich děláme různé tvary. Vložíme na plech s pečícím papírem a necháme na teplém místě cca 10 minut nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat mákem nebo semínky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 - 190°C. Jidáše se servírují s tekutým medem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání