16 dubna 2011

Velikonoční dortíčky



Rozpis piškot:
  • 3 velká vejce

  • 120 g cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 80 g polohrubé mouky
Krém:
  • 300 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 200 g másla
Punčovina:
  • 200 g piškotových drobečků
  • 100 g jahodového džemu
  • 2 vrchovaté lžíce krému
  • rum
  • mleté ořechy na obalování
  • čokoládová poleva
Postup:
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme mouku promíchanou s pudinkovým práškem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na cca 180°C. Z oslazeného mléka a pudinkového prášku uvaříme krém, který necháme za občasného zamíchání vychladnout. Ušleháme změklé máslo a po částech přidáváme pudink. Krém můžeme dochutit rumem a našleháme . Ze zchladlého plátu vykrojíme formičkou tvar vejce. Zbylé odkrojky rozdrobíme a přidáme drcené piškoty do celkové váhy 200 g. Do tohoto množství vmícháme džem, uvedené množství krému a podle potřeby rum ( pro děti mléko nebo džus). Vzniklou hmotou potřeme polovinu vykrájených tvarů, druhou polovinou přiklopíme a urovnáme. Slepené dortíky po stranách potřeme krémem a obalíme v ořechách. Zdobičkou vytvoříme krémem po obvodu hranu a vložíme do chladničky ztuhnout. Nakonec zalijeme vrchní plochu čokoládovou polevou. Dále můžeme ještě dozdobit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...