Rozpis piškot:
- 3 velká vejce
- 120 g cukru
- 1 vanilkový pudink
- 80 g polohrubé mouky
Krém:
- 300 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový pudink
- 200 g másla
Punčovina:
- 200 g piškotových drobečků
- 100 g jahodového džemu
- 2 vrchovaté lžíce krému
- rum
- mleté ořechy na obalování
- čokoládová poleva
Postup:
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme mouku promíchanou s pudinkovým práškem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na cca 180°C. Z oslazeného mléka a pudinkového prášku uvaříme krém, který necháme za občasného zamíchání vychladnout. Ušleháme změklé máslo a po částech přidáváme pudink. Krém můžeme dochutit rumem a našleháme . Ze zchladlého plátu vykrojíme formičkou tvar vejce. Zbylé odkrojky rozdrobíme a přidáme drcené piškoty do celkové váhy 200 g. Do tohoto množství vmícháme džem, uvedené množství krému a podle potřeby rum ( pro děti mléko nebo džus). Vzniklou hmotou potřeme polovinu vykrájených tvarů, druhou polovinou přiklopíme a urovnáme. Slepené dortíky po stranách potřeme krémem a obalíme v ořechách. Zdobičkou vytvoříme krémem po obvodu hranu a vložíme do chladničky ztuhnout. Nakonec zalijeme vrchní plochu čokoládovou polevou. Dále můžeme ještě dozdobit.
Žádné komentáře:
Okomentovat