Rozpis:
- 600 - 800 g libového boku bez kosti
- 500 g kysaného zelí
- 4 velké cibule
- mletý kmín, sůl
Postup:
Z vepřového boku nakrájíme proužky 6 - 7 cm široké. Každý proužek překrojíme, ale
nedokrojíme a tak nám vzniknou plátky. Maso osolíme, vnitřek plátku posypeme kmínem, dáme kopeček zelí (cca 30g), plátek stočíme do rolky a zajistíme párátkem nebo jehlou. Na dno pekáčku rozložíme zbytek zelí, na něj kolečka cibule, navrch závitky, posypeme kmínem, solí a mírně podlijeme vodou. Pečeme přikryté poklicí při teplotě kolem 200°C. Po změknutí masa dopékáme bez poklice.
Příloha: bramborové nebo houskové knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat