27 dubna 2011

Ptáčky z mletého masa

Rozpis:
  • 600 - 700 g mletého masa
  • 1 lžíce Solamylu
  • plnotučná hořčice
  • pepř, sůl
  • 2 tenké párky
  • 2 cibule
  • sterilované okurky
  • hladká mouka
  • sojová omáčka
  • 2 vařená vejce
  • olej
Postup:
Mleté maso vložíme do mísy. přidáme škrob, cca 100 ml vody, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Maso necháme alespoň hodinu v lednici proležet. Na fólii uděláme z masa placičky, potřeme hořčicí, posypeme cibulí nakrájenou na kostičky, položíme kousek párku a proužek kyselé okurky. Plátky zabalíme a zprudka opečeme na oleji - opatrně obracíme, aby se ptáčky nerozpadly. Opečené vyjmeme na talíř a na olej dáme osmahnout nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř a zalijeme vodou. Po krátkém provaření vložíme orestované ptáčky do trouby. Pečeme při 200°C za občasného opatrného otočení 35 - 40 mimut. Ptáčky vyjmeme a uložíme na teplém místě. Omáčku zahustíme moukou, krátce provaříme, dochutíme sojovou omáčkou a můžeme přilít i nepatrně láku z okurek. Ptáčky dáme na talíř, přelijeme omáčkou, dozdobíme vařeným vejcem a podáváme třeba s rýží (zde).




Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...