Rozpis:
- 600 - 700 g mletého masa
- 1 lžíce Solamylu
- plnotučná hořčice
- pepř, sůl
- 2 tenké párky
- 2 cibule
- sterilované okurky
- hladká mouka
- sojová omáčka
- 2 vařená vejce
- olej
Postup:
Mleté maso vložíme do mísy. přidáme škrob, cca 100 ml vody, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Maso necháme alespoň hodinu v lednici proležet. Na fólii uděláme z masa placičky, potřeme hořčicí, posypeme cibulí nakrájenou na kostičky, položíme kousek párku a proužek kyselé okurky. Plátky zabalíme a zprudka opečeme na oleji - opatrně obracíme, aby se ptáčky nerozpadly. Opečené vyjmeme na talíř a na olej dáme osmahnout nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř a zalijeme vodou. Po krátkém provaření vložíme orestované ptáčky do trouby. Pečeme při 200°C za občasného opatrného otočení 35 - 40 mimut. Ptáčky vyjmeme a uložíme na teplém místě. Omáčku zahustíme moukou, krátce provaříme, dochutíme sojovou omáčkou a můžeme přilít i nepatrně láku z okurek. Ptáčky dáme na talíř, přelijeme omáčkou, dozdobíme vařeným vejcem a podáváme třeba s rýží (zde).
Žádné komentáře:
Okomentovat