Rozpis:
- 400 g mletého masa
1 cibule- 250 g zeleniny
- 3 lžíce hrášku
- 3 lžíce oleje
- 150 ml šlehačky
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- petrželka
Máslové knedlíčky:
- 100 g strouhanky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 žloutek
- 30 g másla
- mléko
- sůl, muškátový oříšek
- pepř, petrželka
Postup:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, orestujeme a zalijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vložíme zeleninu a hrášek (čerstvou nebo mraženou polévkovou směs). Můžeme zahustit lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Přidáme knedlíčky a chvíli povaříme. Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a přidáme petrželku. Odstavíme z plotýnky a podáváme.
Na máslové knedlíčky utřeme změklé máslo se žloutkem, přidáme strouhanku, mouku, pepř, sůl, strouhaný muškátový oříšek, posekanou petrželku, postupně přiléváme mléko (necelých 100 ml) a zamícháme. Hmota na knedlíčky nemá být hustá ani řídká. Knedlíčky děláme malé - navaří se.
Žádné komentáře:
Okomentovat