25 dubna 2011

Polévka ragů s máslovými knedlíčky


Rozpis:
  • 400 g mletého masa

  • 1 cibule
  • 250 g zeleniny
  • 3 lžíce hrášku
  • 3 lžíce oleje
  • 150 ml šlehačky
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • petrželka
Máslové knedlíčky:
  • 100 g strouhanky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 30 g másla
  • mléko
  • sůl, muškátový oříšek
  • pepř, petrželka
Postup:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, orestujeme a zalijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vložíme zeleninu a hrášek (čerstvou nebo mraženou polévkovou směs). Můžeme zahustit lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Přidáme knedlíčky a chvíli povaříme. Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a přidáme petrželku. Odstavíme z plotýnky a podáváme.
Na máslové knedlíčky utřeme změklé máslo se žloutkem, přidáme strouhanku, mouku, pepř, sůl, strouhaný muškátový oříšek, posekanou petrželku, postupně přiléváme mléko (necelých 100 ml) a zamícháme. Hmota na knedlíčky nemá být hustá ani řídká. Knedlíčky děláme malé - navaří se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání