Rozpis těsto:
- 3 vejce (velká)
- 120 g cukru
- 120 g polohrubé mouky
Rozpis krém:
- 400 g tvarohu ve vaničce
- 150 g jahodového džemu
- 200 ml šlehačky
- 1 ztužovač za studena
- 50 ml vody
čerstvé jahody
želatina v prášku
cukr
Postup:
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo do pekáčku ( 30 x 22 cm ) a upečme v toubě vyhřáté na 170 - 190°C.
Na krém smícháme tvaroh, jahodový džem, dotuha ušlehanou šlehačku a podle chuti můžeme dosladit moučkovým cukrem. Želatinový ztužovač rozšleháme metličkou ve vodě a vmícháme do krému. Krém rozetřeme na vychladlý piškot, poklademe pokrájenými jahodami a polijeme želatinou připravenou podle návodu na sáčku. Před podáváním necháme v chladničce ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat