09 dubna 2011

Lehký jahodový moučník

Rozpis těsto:
  • 3 vejce (velká)
  • 120 g cukru
  • 120 g polohrubé mouky
Rozpis krém:
  • 400 g tvarohu ve vaničce
  • 150 g jahodového džemu
  • 200 ml šlehačky
  • 1 ztužovač za studena
  • 50 ml vody
čerstvé jahody
želatina v prášku
cukr

Postup:
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo do pekáčku ( 30 x 22 cm ) a upečme v toubě vyhřáté na 170 - 190°C.
Na krém smícháme tvaroh, jahodový džem, dotuha ušlehanou šlehačku a podle chuti můžeme dosladit moučkovým cukrem. Želatinový ztužovač rozšleháme metličkou ve vodě a vmícháme do krému. Krém rozetřeme na vychladlý piškot, poklademe pokrájenými jahodami a polijeme želatinou připravenou podle návodu na sáčku. Před podáváním necháme v chladničce ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...