10 dubna 2011

Houskové knedlíky

Rozpis:
  • 2 housky
  • 250 g hrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 20 g droždí
  • 150 ml mléka
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
Postup:
Housky nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Z části vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Do mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme žloutky, zbytek mléka, zkynutý kvásek a zaděláme řidší těsto. Přisypeme zchladlé opečené kostky rohlíků a promícháme. Do koše parního hrnce vložíme proužek pečícího papíru ( lépe se nám bude mýt rošt) a na něj utvoříme rukama namočenýma ve vodě z těsta šišku cca 22 cm. Paříme 35 minut. Hotový knedlík potřeme na povrchu olejem.
Inspirace: Prostřeno

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání