Rozpis:
- 2 housky
- 250 g hrubé mouky
- 2 žloutky
- 20 g droždí
- 150 ml mléka
- sůl
- 2 lžíce oleje
Postup:
Housky nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Z části vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Do mísy vsypeme mouku, sůl, přidáme žloutky, zbytek mléka, zkynutý kvásek a zaděláme řidší těsto. Přisypeme zchladlé opečené kostky rohlíků a promícháme. Do koše parního hrnce vložíme proužek pečícího papíru ( lépe se nám bude mýt rošt) a na něj utvoříme rukama namočenýma ve vodě z těsta šišku cca 22 cm. Paříme 35 minut. Hotový knedlík potřeme na povrchu olejem.
Inspirace: Prostřeno
Žádné komentáře:
Okomentovat