20 dubna 2011

Hrachová kaše

Rozpis:
  • 400 g žlutého loupaného hrachu
  • 1 zeleninový bujón
  • 1 cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, majoránka, sautrejka
Postup:
Hrách propláchneme teplou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Uvařený hrách prolisujeme nebo nasekáme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme vodu, cibulovou jíšku, bujón, lisovaný česnek, saturejku (zmírní nadýmání) a podle chuti dosolíme. Chvíli povaříme a nakonec přidáme majoránku. Podáváme s osmaženou cibulkou, uzeným masem nebo uzeninou a okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání