Rozpis:
- 400 g žlutého loupaného hrachu
- 1 zeleninový bujón
- 1 cibule
- 2 velké stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, majoránka, sautrejka
Postup:
Hrách propláchneme teplou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Uvařený hrách prolisujeme nebo nasekáme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme vodu, cibulovou jíšku, bujón, lisovaný česnek, saturejku (zmírní nadýmání) a podle chuti dosolíme. Chvíli povaříme a nakonec přidáme majoránku. Podáváme s osmaženou cibulkou, uzeným masem nebo uzeninou a okurkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat