22 března 2011

Sladká volská oka


Rozpis:
  • 500 g listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • mouka na vyvalování těsta
  • 1 kostka tvarohu
  • cukr podle chuti
  • citronová kůra
  • 1 žloutek
  • půlky meruněk



Postup:
Nejprve smícháme tvaroh, žloutek, cukr a citrónovou kůru na hladkou náplň. Listové těsto rozválíme na čtverec 40 x 40 cm a rozkrájíme na 10 cm čtverečky. Přehneme dva protilehlé rohy k sobě, potřeme vejcem a vložíme na plech s pečícím papírem. Doprostřed dáme tvarohovou náplň a na ní mírně přimáčkneme půlku kompotované nebo dobře zralé čerstvé meruňky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme dozlatova.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...