27 března 2011

Dušená rýže

Rozpis:
  • 2 hrnky rýže
  • 2 hrnky vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 5 koření hřebíčků
  • 2 lžičky soli
Postup:
Rýži nasypeme na cedník a propláchneme, až ní teče čistá voda. Okapanou přendáme do kastrolu s horkým olejem a restujeme do sklovita. Přilijeme vodu, osolíme, zamícháme a přidáme menší cibuli se zapíchnutými hřebíčky. Přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a dusíme. Po cca 20 minutách zkontrolujeme jestli je rýže měkká. Pokud je třeba, dolijeme trošku vody a mírně promícháme velkou masovou vidličkou nebo hůlkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání