19 března 2011

Kynuté rohlíčky

Rozpis:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 300 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 1 kostka droždí
  • 1 rovná lžička soli
  • 1 vejce na potírání rohlíčků
Náplň:
  • švestková povidla
  • cukr
  • mleté ořechy
  • mletá skořice, rum
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z droždí, části mléka, cukru a mouky. Smícháme mouku se solí, přidáme cukr, vejce, olej, zkynutý kvásek a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Uděláme si náplň smícháním povidel, cukru, mletých ořechů. Směs dochutíme rumem a skořicí - děláme hustší konzistenci, aby nám náplň z rohlíčků nevytékala.Těsto rozdělíme na pět dílů, z každého vyválíme kulatý plát a ten nakrájíme na 8 výsečí. Na každý kousek vložíme náplň a stočíme do rohlíčků. Potřeme rozšlehaným vejcem, necháme cca 10 minut nakynout a upečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání