05 března 2011

Masová roláda s Moravankou


Rozpis:
  • 1 kg libového boku nebo plece
  • 1 sklenička Moravanky
  • 1 vejce
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce solamylu
  • 200 - 300 g libového salámu
  • Vegeta
  • střevo na tlačenku
Postup:
Maso umeleme, přidáme solamyl, vejce, jemně pokrájený salám a Moravanku (dala jsem domácí sterilovanou zeleninovou směs), lisovaný česnek, koření vegetu nebo jinou oblíbenou směs. Dobře promícháme a naplníme tlačenkové střevo. Je lépe použít střevo tenčí, roládka je vzhlednější. Uděláme 2 roládky - lépe se srovnají do hrnce na vaření. Vaříme zvolna ve vodě cca 1 a 1/4 hodiny, občas roládku otočíme. Po uvaření dáme na rovný tác vychladnout, občas také můžeme roládku otočit. Necháme ztuhnout - nejlépe do druhého dne. Rozstříhneme střívko, otřeme přebytečný tuk a obalíme v paprice. Je výborná podávat studená i teplá.
Inspirace: mimibazar.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání