05 března 2011

Krémový dort s ananasem

Rozpis:
  • 2vejce
  • 80 g cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • špetka prášku do pečiva
Náplň:
  • 200 ml šlehačky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 1 - 2 lžíce cukru moučky
  • 1 plechovka ananasu
  • 100 ml šťávy z ananasu
  • 70 g ztužovače za studena
Postup:
Celá vejce ušleháme s cukry do pěny, přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec olej. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě. Nakrájíme si zcezený ananas na malé kousky a přendáme do misky. Přidáme podle chuti cukr, hustou zakysanku, ušlehanou šlehačku a nakonec ztužovač rozšlehaný v ananasové šťávě. Promícháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Povrch můžeme postrouhat čokoládou nebo jinak nazdobit. Vložíme do chladničky ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání