Rozpis:
- 2vejce
- 80 g cukru
- 80 g hladké mouky
- 1/2 vanilkového cukru
- 2 lžíce oleje
- špetka prášku do pečiva
Náplň:
- 200 ml šlehačky
- 200 ml zakysané smetany
- 1 - 2 lžíce cukru moučky
- 1 plechovka ananasu
- 100 ml šťávy z ananasu
- 70 g ztužovače za studena
Postup:
Celá vejce ušleháme s cukry do pěny, přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec olej. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě. Nakrájíme si zcezený ananas na malé kousky a přendáme do misky. Přidáme podle chuti cukr, hustou zakysanku, ušlehanou šlehačku a nakonec ztužovač rozšlehaný v ananasové šťávě. Promícháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Povrch můžeme postrouhat čokoládou nebo jinak nazdobit. Vložíme do chladničky ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat