03 března 2011

Jadranské řezy

Rozpis:

1. Těsto:
  • 500 g listového těsta
2. Těsto:
  • 5 vajec
  • 180 g cukru
  • 80 g mletých ořechů
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Krém:
  • 600 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 150 g moučkového cukru
  • 300 g másla
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme sníh z bílků a mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Zvolna promícháme a rozetřeme na plech s pečícím papírem. Upečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Z listového těsta rozválíme 2 stejné pláty, propícháme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme při 200 °C. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Ušleháme máslo s cukrem a po částech vešleháme zchladlý pudink. Můžeme dochutit rumem nebo rumovým aroma. Na zchladlý listový plát natřeme polovinu krému, položíme ořechový piškot, potřeme druhou částí krému a navrch položíme 2. listový plát. Necháme ztuhnout, polijeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy. Řezy můžeme také pouze čokoládou pocákat nebo pouze pocukrovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání