Rozpis piškot:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 120 ml oleje
- 120 ml teplé vody
- 3/4 prášku do pečiva
Rozpis krém:
- 500 g rozmačkaných jahod s cukrem
- 400 g zakysané smetany
- 300 ml šlehačky
- 2 ztužovače za studena
- 150 ml studené vody
Na zdobení:
- 250 ml šlehačky
- 1 ztužovač šlehačky
- čokoládové zdobení, jahody,....
Postup:
Našleháme žloutky s cukrem a olejem. Přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto urovnáme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Upečený, vychladlý plát opatrně sloupneme z pečícího papíru, vykrajujeme formičkami tvary a pokládáme na čistý plech s pečícím papírem. Formičky jsem si vyrobila z kelímků od jogurtů Danone odstřižením dna.
Na krém použijeme mražené jahody s cukrem, nebo oslazené čerstvé jahody (rozmačkané). Cukru dáme podle chuti, musíme směs udělat trochu sladší, přidáme podle rozpisu zakysanou smetanu (dávám z Lidlu 18% - je hustá), ušlehanou šlehačku a nakonec vmícháme želatinový ztužovač. Ztužovač jsem 2 ks rozšlehala pouze v 150ml vody. Do každého kelímku dáme 2 vrchovaté lžíce krému, urovnáme a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Semifreda vytlačíme od spodu z formiček, zdobíme ušlehanou šlehačkou a dále podle fantazie.
Z tohoto množství je 30 ks.
Žádné komentáře:
Okomentovat