Rozpis 1. těsto:
- 6 vajec
- 280 g cukru krupice
- 260 g polohrubé mouky
- 5 vajec
- 200 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- červená potravinářská barva
Rum na namáčení:
- 400 ml vody
- 200 g cukru krupice
- 200 ml rumu
- šťávu z jednoho citronu
Dále potřebujeme:
- 300 g pikantní marmelády
- Vitana poleva v prášku
Postup:
1. těsto: Ušleháme celá vejce s cukrem, zamícháme mouku a těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný strouhankou. Upečeme v troubě vyhřáté na 190°C.
2. těsto: Uděláme stejně. Polovinu těsta rozprostřeme na polovinu plechu. Druhou polovinu těsta obarvíme dorůžova červenou potravinářskou barvou, kterou rozmícháme ve lžičce vody. Růžové těsto rozprostřeme na druhou půlku plechu a upečeme stejně jako 1. těsto.
V kastrolu rozvaříme vodu, cukr, citronovou šťávu a necháme vychladnout. Do zchladlého přidáme rum.
Žlutý piškot překrojíme podélně, potřeme polovinou pikantní marmelády. Barevný piškot rozkrájíme na cca 5 cm pruhy a pokládáme je na střídačku (žlutý a růžový). Na narovnané pruhy nalijeme cca 3/4 rumové směsi a přiklopíme druhou částí žlutého piškotu, kterou si předem (na straně kterou přiklopíme) potřeme druhou polovinou marmelády. Přiklopený piškot ještě potřeme zbytkem rumové směsi. Hotový plát přikryjeme fólií, přiklopíme plechem a zatížíme. Necháme v chladu do rána rozležet. Stáhneme opatrně fólii a potřeme polevou. Polevu si připravíme podle návodu na sáčku.
Žádné komentáře:
Okomentovat