25 ledna 2011

Bramborový toč

Rozpis:
  • 1 kg syrových brambor
  • 400 - 500 ml mléka
  • 8 - 10 lžic škvarků
  • 8 lžic strouhanky
  • 3 - 4 velké stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka
  • 4 lžíce sádla na vymaštění pekáče

Postup:

Syrové brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Brambory spaříme horkým mlékem, přidáme drobně pokrájené škvarky, lisovaný česnek, koření, sůl a strouhanku. Vzniklé těsto dobře promícháme a pokud je řídké, přidáme strouhanku ( husté má být asi jako na bramborák). Do dobře sádlem vymazaného pekáče vlijeme těsto a rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 20 - 30 minut. Upečený plát vyklopíme na alobal. Stočíme v závin a krájíme na dílky. Podáváme třeba s míchaným zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání